Ontdek het geheim van de keizer!

Tijdens de speurtocht leer je over het leven van een keizer. De keizer heeft een geheim. Willem van Vulpen is 12 jaar oud en werkt in de keuken. De jongen probeert het geheim van de keizer te ontdekken. Kun jij hem helpen? Bij de kassa in het poortgebouw kun je voor € 3,50 een familiespeurtocht kopen.

Je krijgt een opdrachtenblad en een Pickelhaube, een Duitse punthelm die de keizer vaak droeg. Met het opdrachtenblad maak je een wandeling over het landgoed en vind je de antwoorden. Volg de routepaaltjes en omcirkel de goede antwoorden. Heb je het geheim van de keizer gevonden? Ga dan naar de museumwinkel. Daar ligt een keizerlijke beloning op je te wachten!

Nog geen 100 jaar geleden woonde er een keizer op de Utrechtse Heuvelrug. Hij heette Wilhelm II en hij was vroeger keizer van Duitsland. Wilhelm vluchtte in 1918 naar Nederland, toen Duitsland de Eerste Wereldoorlog verloor van Frankrijk, Engeland, Rusland en Amerika. Hij kocht toen Huis Doorn. Wilhelm bracht 59 treinwagons naar Nederland met spullen uit al zijn Duitse paleizen. Huis Doorn is nu een museum. Van binnen is alles nog precies hetzelfde als vroeger.

Tips

  • Als er meerdere kinderen meedoen met de speurtocht kun je ervoor kiezen meerdere exemplaren te kopen.
  • De speurtocht loopt over het landgoed van Huis Doorn. Vanwege de soms drassige zandpaden is de speurtocht niet rolstoelvriendelijk.

Terug

Contact
Langbroekerweg 10
3941 MT Doorn
0343-421020
info@huisdoorn.nl
www.huisdoorn.nl

Openingstijden
Maandag: Gesloten
Dinsdag t/m Zondag: 12:30 - 16:00

Let op: openingstijden kunnen afwijken

De kassa opent op doordeweekse dagen om 13.00 uur en op zaterdag en zondag om 12.00 uur. Kijk voor actuele informatie op de website van Huis Doorn.

www.huisdoorn.nl