Ontrafel jij het mysterie?

In het poortgebouw kun je voor € 3,50 een familiespeur tocht kopen. Je krijgt dan een opdrachtenblad en een poezenmuts. Je volgt de paaltjes door de tuin en vult de opdrachten in. Als je alle vragen goed beantwoordt, heb je het mysterie van Kasteel Amerongen ontrafelt en verdien je een beloning.

Kasteel Amerongen bestaat al 700 jaar en was vroeger een echt kasteel met torens en een ophaalbrug. Verschillende families hebben op Kasteel Amerongen gewoond. Zelfs een Duitse keizer (Wilhelm II) heeft hier anderhalf jaar gewoond. Hij was te gast bij de familie van Aldenburg-Bentinck.

Een van de laatste bewoners was Elisabeth van Aldenburg-Bentinck. Ze hield heel erg van dieren en had honden, katten en paarden. Zij zorgde ook voor katten en honden die waren verwaarloosd. Toen dat bekend werd brachten allerlei mensen hun zieke dieren naar het kasteel. Het werden er zoveel dat Elisabeth een dierenasiel heeft opgericht. In de tuin vind je verschillende honden- en kattengraven en zelfs een paardengraf. Er staan allemaal verschillende gebouwen op het terrein die een andere functie hebben gekregen. Zo is in het poortgebouw nu een winkeltje. In de oranjerie stonden vroeger de planten die niet buiten konden blijven. Nu kan je er trouwen. En in de paardenstallen zit een café.

Tips

  • Om de tuin te bezoeken heeft ieder familielid een kaartje nodig. Deze kun je kopen als je de speurtocht koopt in het poortgebouw.
  • De speurtocht loopt door de tuin van Kasteel Amerongen en is toegankelijk voor rolstoelen.

Terug

Contact
Kasteel Amerongen
Drostestraat 20
3958 BK Amerongen
0343 56 37 66
info@kasteel-amerongen.nl

Openingstijden
Maandag t/m woensdag: Gesloten
Donderdag t/m zaterdag: 11:00 - 15:00
Zondag: 12:00 - 15:00

Let op: openingstijden kunnen afwijken

De speurtocht wordt verkocht bij de kassa in het poortgebouw op dagen dat ook het kasteel open is. Je kunt het opdrachtenblad tot 15.00 uur ophalen. Kijk voor actuele openingstijden van het poortgebouw op www.kasteelamerongen.nl