Los jij het raadsel op?

Bij het bezoekerscentrum kun je voor € 5,- een familiespeurtocht kopen. Je krijgt dan één opdrachtenblad, één toegangskaartje voor een kind om de Pyramide te beklimmen, een hoed waarmee je net Napoleon bent en een beloning na afloop. Bij het bezoekerscentrum dat gratis toegankelijk is, staan vrijwilligers klaar om je het allemaal uit te leggen. En als je na de wandeling nog niet moe bent, kun je nog even lekker spelen in de speeltuin of iets drinken bij het restaurant Pyramide van Austerlitz.

Ruim 200 jaar geleden was de keizer van Frankrijk, Napoleon, ook de baas in Nederland. Eén van zijn generaals, Marmont, koos het open heidegebied bij Zeist om met zijn leger neer te strijken. Dit gebied leende zich niet alleen goed voor het houden van militaire oefeningen, maar er was ook voldoende schoon (drink)water voor zijn leger van ongeveer 18.000 man.

Generaal Marmont, moest ervoor zorgen dat de manschappen fit bleven en zich niet gingen vervelen. Hij bedacht iets bijzonders. Hij liet zijn manschappen een monument bouwen in de vorm van een piramide. Marmont noemde de berg naar zichzelf: de Marmontberg. Later droeg hij het bouwwerk op aan zijn baas keizer Napoleon met wie hij had gestreden in Egypte. De tijd dat Napoleon in Nederland de baas was, noemen we de Franse Tijd. Deze tijd heeft veel invloed gehad in Nederland. Tijdens de speurtocht bij de Pyramide van Austerlitz kom je er van alles over te weten. Help mee het raadsel van de Pyramide op te lossen.

Tips

  • Om de Pyramide te beklimmen heeft ieder familielid een toegangskaartje nodig. Deze kun je kopen als je de speurtocht koopt in het bezoekerscentrum. Bekijk voor de actuele openingstijden van het bezoekerscentrum de website van monument de Pyramide van Austerlitz.
  • Als er meerdere kinderen meedoen met de speurtocht kun je ervoor kiezen meerdere exemplaren te kopen.
  • De speurtocht is niet rolstoeltoegankelijk in verband met het beklimmen van de Pyramide en het bospad. Met een buggy kan wel, maar het bospad kan soms wel drassig zijn.

Terug

Contact
Zeisterweg 98
3931 MG Woudenberg
030 - 220 55 34
info@landschaperfgoedutrecht.nl
www.monumentdepyramidevanausterlitz.nl